Wist je dat?

Veel keukenapparatuur haalt nooit de aanbevolen kerntemperaturen meer door vetophoping.

Vet en vuil isoleren warmte. Hierdoor worden ovens, grills en bakplaten minder heet dan nodig is — met risico op ondergaring en voedselveiligheidsproblemen.

Bij meer dan 70% van HACCP-inspecties wordt vervuiling aangetroffen in ogenschijnlijk schone keukens.

Keukens worden vaak visueel goedgekeurd, maar bij metingen blijkt dat bacteriën zich ophopen op plekken die overgeslagen worden bij reguliere schoonmaak.

Ophopend vuil in onbereikbare zones (zoals onder koelingen of werkbanken) verhoogt de kans op salmonella en listeria.

Deze bacteriën houden zich maandenlang schuil op vochtige plekken en verspreiden zich via luchtstromen en schoenen.

Regelmatige dieptereiniging verlengt de levensduur van keukenapparatuur tot wel 40%.

Schoonmaak is dus geen kostenpost, maar een investering: minder storingen, minder energieverbruik en een langere levensduur.

"Zorg voor een schone en uitnodigende keuken’’